Tine_Elverum.jpg
Ett av vinnerlagene i Elverum. Foto: Rolf Bakken

Deltakerrekord i TINEstafetten ved Elverum Ungdomsskole

TINEstafetten ved Elverum ungdomsskole gikk i år som så mange steder rundt omkring i landet for 23. gang.

Stafetten med start og mål på ærverdige Sentralidrettsplassen, senere kalt Elverum Stadion, har imidlertid en forhistorie som «Maikuten» helt tilbake til 1970-tallet. Løypa er beholdt i snart 50 år og består som i selveste Holmenkollstafetten av 15 etapper. «Vårens vakreste, lokale eventyr» måler imidlertid 4,5 km og består av etapper for enhver smak med lengder fra 80 til 800 m.

Rekordantallet 570 løpere farget tirsdag løypa langs Glomma, forbi Elverum folkehøgskole og Sagtjernet lilla, da 38 lag delt i tre heat kjempet for klassens ære. Arrangørskolen Elverum ungdomsskole med sine 24 klasser mønstret hele 28 lag, ungdomstrinnet ved Hanstad skole stilte 6 lag, og to lærerlag, et russelag og et politilag stilte sporty opp som gode, løpende forbilder.  

Det var klasse 8 Nord fra Hanstad som var første lag i mål som vinner av 8. klasse-heatet, og lærerne ved Hanstad skole greide å holde unna for 9B2 ved EUS i heatet for 9. klasse. Ikke overraskende var det ELVIS-russen som etter 13:11 var først i mål i siste heat fulgt av politiet og 10C1 ved EUS som med 14:03 var dagens raskeste elevlag. Det ble ikke satt noen løyperekorder i år, men innsatsen var det ikke noe å si på i varmen.

Etter å ha ytt sitt ute i løypa strømmet løperne tilbake til stadion der det vanket forfriskninger fra TINE til alle og litt heder og ære til dagens raskeste, alt besørget av et korps av 40 funksjonærer fra lærerstaben ved Elverum ungdomsskole.

Resultater og flere bilder finner du her