ny_nettside.jpg

- En side for fremtiden

Norges Friidrettsforbund lanserte mandag nye nettsider. Med mange lesere og moderne bruk av siden har det nå blitt bygget en side for fremtiden.

- Vi har gledet oss til å lansere denne siden. Vi vet at 41 prosent av alle som bruker friidrett.no gjør det fra mobilen, og det til tross for at den tidligere siden ikke fungerte godt til mobilbruk. Derfor passet det godt å gjøre endringer når vi kom i en situasjon der Idrettsforbundet sluttet å lisensiere plattformen den gamle siden lå på, sier kommunikasjonssjef i Norges Friidrettsforbund Charlotte Svensen

Friidrett.no er en populær side med 3,3 millioner sidevisninger det siste året, og mest besøkt er statistikk og resultater.  

- Vi har gjort et grundig arbeid med å analysere bruken av siden, og kartlegge de behovene vi har for informasjon slik at vi kan bygge en god side for leserne, sier Svensen.

Håper på tilbakemeldinger

For leserne så er det først og fremst designet som er nytt, med store blokker som skal gjøre siden god på mobil og nettbrett. Siden inneholder også nye funksjonaliteter som ”Søk etter anlegg”, ”Finn din klubb” og flere lignende søkefunksjoner som henter informasjon fra idrettens databaser. Videre er det satt  større fokus på synlighet av sosiale medier og brukervennligheten også for de som jobber med siden i hele landet.

 

-Førsteinntrykket er kanskje at det er mindre innhold på siden, men det sannheten er at siden er mer innholdsrik. Vi har lagt over fagstoff, resultater, statistikk og annen nyttig informasjon fra gamle friidrett.no, forklarer Svensen.

 

Likevel  er hun forberedt på at det kommer til å være noen som ikke liker siden, og at det vil være noen feil og mangler som dukker opp.

 

- Vi vet at nettvaner kan oppleves som vanskelig å vende, og det er naturlig om noen er skeptiske og også frustrerte over jakten på stoff. Vi håper at våre lesere vil gi det en sjanse og bruke tid på å venne seg til det. Vi skal fortsette å jobbe med siden, og utvikle den videre. Vi har mange ideer til utvikling, og med konstruktive tilbakemeldinger er jeg trygg på at dette blir veldig bra, sier Svensen.