Terrengløp Ogndal.jpg
KM i terrengløp lang løype går fra arenaen ved Ogndal skole/Røysing Stadion.Foto: Normann Ryan jr.

KM terrengløp 2018, lang løype

KM i terrengløp lang løype i Ogndal Lørdag 29. september er Ogndal IL arrangør av sesongens siste KM for Nord-Trøndelag Friidrettskrets. Start er 13.00.

KM i terrengløp lang løype har start og mål ved Ogndal skole/Røysing Stadion og løypa blir i hovedsak den samme som ble brukt da Ogndal sist arrangerte dette mesterskapet, i 2016, og også i 2014. Løypa går på åkrene i nærområdet og på fin skogsbunn, foruten et par hundre meter på grus.

En runde er 3 km, og som det framgår av innbydelsen, er den lengste løypa 6 km (to runder). Løypa er så vidt krevende at man finner det unødvendig å ha en lengre distanse for seniorene. Distansene er satt opp i størst mulig grad i samsvar med distansene i NM lang løype i Bratsberg 14. oktober. Det er grunn til å tro at en god del vil benytte KM i Ogndal til en gjennomkjøring før NM.

Arrangørene har fått beskjed fra lærere/trenere ved Steinkjer videregående skole om at flere langrennsløpere og skiskyttere vil bruke KM i terrengløp som et ledd i treninga si. Det setter arrangøren stor pris på.

Da Ogndal IL arrangerte tilsvarende KM i 2016, deltok i alt 82 løpere. Av dem stilte 61 i KM-klassene 13 år og eldre. Ogndal IL vil nå, som da, ha et barneløp 12 år og yngre, ca 1 km, der man kan melde seg på innen 12.30, med start like etterpå. Ingen startkontingent, men alle får en premie. I KM-klassene er det som vanlig medaljer i gull, sølv og bronse.

Innbydelse og informasjon H E R !