Promobilde Kompetansehelg riktig.JPG

Kompetansehelg og trenerseminar 2018

Påmeldingen er i gang til kompetansehelga og Trenerseminaret. Hele friidretts-Norge inviteres til kompetanseheving på Quality Airport Hotel Gardermoen helgen 2. til 4. november. Programmet er klart og et  høydepunkt er at trenerlegenden Frank Dick for aller første gang er en av innlederne. Friidrettsgalla, med prisutdeling etter en av tidenes aller beste friidrettssesonger internasjonalt for norsk friidrett, er også verdt å få med seg.

Påmelding skjer her: mosjon.friidrett.no/kompetansehelgtrenerseminar2018

Programmet oppdateres fortløpende her. og en PDF kan lastes ned HER

Leif Olav Alnes er kjent for de aller fleste. Europa- og verdensmestertreneren kommer og lar seg intervjue. Leif Olav har alltid et budskap og når Knut Skeie Solberg er på scenen sammen med ham, blir det garantert underholdende også.

For de som ikke kjenner til Frank Dick, har han en lang karriere som trener bak seg. Han er president i den europeiske friidrettstrenerforeningen (European Athletics Coaches Association), medlem av IAAF Coaches Commission og leder av IAAF Academy. Fra 1979 til 1994 var han "director of coaching" i det britiske friidrettsforbundet. Nylig jobbet han som High Performance director i Sør Afrikas olympiske komité og medvirket til at landet tok ti medaljer i OL i Rio. 


"The difference between winning and losing is small; it's the consequence that's huge. Focus on your performance and be the winning difference." Frank Dick

Frank er kjent for sine motiverende forelesninger og er svært opptatt av fremtidens friidrett.

Steinar Hoen er foruten å være tidligere EM-gullmedaljør i høyde, en meget engasjert stevnedirektør for et av de største, internasjonale idrettsarrangementene i Norge, nemlig Bislett Games. Han skal gi oss et blikk på innsiden av organisasjonen og hva de har gjort for å løfte Biseltt Games til nye høyder.

Trenerseminaret

Som vanlig blir det et bredt tilbud til treneren.
Yannis Pitsiladis er professor og kommer for å snakke om melkesyremyten og maratontrening.
Gert Damkat, nederlansk landslagstrener i kast, skal blant annet snakke om talentutvikling av kastere.
Jonas Dodoo kommer for å snakke om sprint, og vi skal få et innblikk i utviklingsfilosofien til Atle Guttormsen, trener og far til  en av kometene i friidretten denne sesongen, stavhopper Sondre Guttormsen. Flere navn er på blokka og kommer på plass fremover. Det er Friidrettens Trenerforening som er hovedansvarlig for programmet som retter seg spesielt mot trenerne.

Noe for mange

Klubbledere og andre engasjerte i klubbdriften får en seminarmeny med fokus på breddeklubben. Her tar vi opp hva som kjennetegner en god breddeklubb og det gis eksempler fra noen klubber.

Kurs

  • Løpetrenerkurs. Det blir løpetrenerkurs med blant andre Leif Inge Tjelta. Leif Inge er en ringrev som i tillegg til å ha meget god greie på løping og trening av eliteutøvere, også har lang erfaring med å drive SPREK-prosjektet i Stavanger der opptil 70 mosjonister med høyst ulikt treningsgrunnlag har trent sammen i mange år. Leif Inge har mye å bidra med til fremtidige eller nåværende løpegruppetrenere i klubbene i norsk friidrett.
  • Athletix-trenerkurs. Bli sertifisert Athletix-trener og driv trening i klubben for de som trener for å trene.
  • Regi- og eventpresentasjonskurs med blant andre Knut Skeie Solberg.

Ellers nevner vi

  • Dommerseminar.
  • Lederkurs for unge ledere (fra 16 år) i regi av NIF.
  • Frokostløp lørdag morgen.
  • Egen seminar-rekke for idrettslekerarrangører der vi blant annet setter søkelyset på hvordan vi klarer å lage et friidrettstilbud for barn på barnas premisser.
  • Lansering og utprøving av appen "Friidrett for alle" spesielt laget for rekrutteringsaktiviteter i klubb og på skole.
  • Friidrettsgalla med prisutdeling initiert av Friidrettens Venner.

Priser (klikk her for å få prisoppsettet som pdf):

Seminarpakke 1 (full pakke) *= friidrettsgalla inkl. Pris fre-søn Pris fre-lør Pris lør-søn
Enkeltrom med helpensjon (alle måltider) inkl friidrettsgalla* og pausemat, seminaravgift/kursavgift og evt. buss til Nes arena *kr 3850,- kr 2450,- *kr 2750,-
Dobbeltrom med helpensjon (alle måltider) inkl friidrettsgalla*, seminaravgift/kursavgift og evt. buss til Nes arena.  *kr 2990,- kr 1990,- *kr 2250,-
       
Seminarpakke 2 (ikke overnatting) *=friidrettsgalla inkl. Pris fre-søn Pris lør-søn  
Seminaravgift inkl møtemat og friidrettsgalla lørdag kveld og busstransport til Nes arena *kr 2750,- *kr 2250,-  
       
Seminarpakke 3 (ikke overnatting, ikke friidrettsgalla) Pris fre-søn Pris lør-søn  
Seminaravgift inkl møtemat og busstransport til Nes arena 2250,- 2000,-  

Vi sees helga 2. til 4.november på Quality Airport Hotel Gardermoen.