Friidrett for barn.PNG

Friidrett for barn-kurs 24.april

Hold av datoen og bli med på trenerkurset "Friidrett for barn" søndag 24.april i Bærum Idrettspark. Kurset passer perfekt for deg som er trener for barn i alderen 6-12 år.

Buskerud Friidrettskrets har gleden av å invitere til dette Friidrett for barn-kurset som er et introduksjonskurs til Trener 1. Kurset har noe teori, men hovedvekt er på det praktiske.

Sted: Bærum Idrettspark
Dato: Søndag 24.april
Tid: Kl.09.30-kl.16.00
Kursholder: Mauritz Kåshagen

PÅMELDING HER

Om kurset:

Kursplanen bygger på Trenerløypa, som er et rammeverk for trenerutdanning i norsk idrett. Friidrett for barn-kurset utgjør en obligatorisk del av Trener 1-utdanningen i friidrett. Hovedmålet for Trener 1 er innlæring og deltakelse. Kurset skal gjøre treneren i stand til å lede friidrettsaktivitet og trening (i løp, hopp, kast) som gjør at barna utvikler seg helhetlig (både sosialt, psykisk, motorisk og fysisk). Hele kursplanen finner du her.

Treneren skal ved fullført kurs ha kunnskap om:

  • Idrettens verdigrunnlag
  • Idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barnefriidrett
  • Organisering av hensiktsmessig aktivitet i forhold til barns utvikling

Målgruppe:

Alle som ønsker å trene eller trener barn i friidrett i alderen 6-12 år. Nedre aldersgrense for å delta på kurset er at man fyller 14 år i kursåret.

Omfang og gjennomføring:

Kurset er totalt på ti undervisningstimer (en undervisningstime er 45 min.) Åtte timer med kurslærer (tre timer teori, fem timer praksis) og to timer e-læring (Barneidrettens verdigrunnlag) som gjennomføres før kursstart som forberedelse til kurset, finnes på kurs.idrett.no.

Pensum er boka «Fra lek til friidrett», "Håndbok for barn og unge" og heftet «Team Athletics». Dette skaffer kursarrangøren.

Deltakerne skal bli involvert, gjennomføre gruppearbeid, diskutere, planlegge og gjennomføre praktisk aktivitet. For å fullføre kurset, skal man gjennomføre ti timer praksis. Mer om det i kursplanen.

Påmeldingsfrist 22.april.

Kurset koster 450kr. pr. deltaker. (kretsen fakturerer klubben i etterkant av kurset).

Har du spørsmål, ta kontakt med Mari Sønju på 958 18 965/sonju.mari@friidrett.no