DSC_20061.jpg
Vinnerlaget på 4x200m i G15/16. Fra v. Benjamin Bjørnstad, Daniel Hermandsen, William Kollberg og Scott Ygård.

Agder vant kretskampen

Med to napp i vandrepokalen, etter seier de to siste årene, var det en realistisk målsetting å vinne også i år. Før avreise til Grimstad, etter nærmere førti forfall av forskjellige årsaker, skjønte alle at vandrepokalen mest sannsynlig ville få sitt permanente opphold i Agder, som også hadde to napp i vandrepokalen, og at Buskerud best kunne kjempe om en av plassene bak vinnerlaget. Agder på hjemmebane i Grimstad vant som ventet og Buskerud ble nummer fire.

Kretskamp er mer enn individuell konkurranse. Det er en lagkonkurranse der utøvere må og skal kjempe for laget, fylle ledige/ubesatte plasser i alle øvelser, selv om det er øvelser de hverken har trent for, er komfortable med og/eller strengt tatt ikke ønsker å delta i. Denne søndagen så vi mange lagspillere i Buskeruds lag. Dette er hva en lagspiller skal gjøre – og det var hva Buskeruds utøvere gjorde på søndag – deltok og kjempet for lagpoengene – mange i øvelser de ikke var dus med. Det varmer en idrettsleder.

Flere gode prestasjoner

Selv om Buskerud ikke vant kretskampen, ble det mange seire, medaljer og gode resultater av Buskeruds utøvere. Mest gledelig var kanskje seirene i begge guttestafettene som Buskerud stilte lag, i G13/14 og i G15/16. Ni ganger sto Buskerudutøvere øverst på pallen i de individuelle øvelsene; Mathias Kollberg (høyde), Oliver Engen (60m hekk), Hedda Ekrem Johansen (60m), Scott Ygård (60m og 60m hekk), William Kollberg (høyde), Marte Skorta (kule), Yoom Nagaraa (600m) og Valentin Jensen (kule).

 

Buskerud best i gutteklassene

Guttene på Buskeruds lag forsynte seg grovt av medaljefatet og vant 26 medaljer, noe som var mer enn en tredjedel av de utdelte medaljene. Poengutregningen viste også at Buskerud hadde det beste guttelaget sammenlagt, 50 poeng mer enn nest beste lag. Buskerud scoret flest i alle aldersklasser.

Se flere bilder fra kretskampen her