
Innendørsanlegg
Friidrett er en helårsidrett. Friidrettshaller med rundbane muliggjør konkurranser også om vinteren. Men vel så viktig er treningsflater uten rundbane, hvor underlaget er tilpasset bruk av piggsko og arealer som er tilrettelagt for trening i tekniske øvelser.
En friidrettshall har minst 4 rundbaner på 200 meter og tilrettelegging for tekniske øvelser. Friidrettshaller er en forutsetning for å avholde stevner hele året.
Utover friidrettshaller er det viktig med treningsflater uten rundbane, men hvor underlaget er tilpasset friidrett og bruk av piggsko. Her skal det gjerne også gis muligheter for andre friidrettsgrener. Mange steder vil det være enklere å få innpass i en flerbrukshall, enn å få på plass en egen friidrettshall.
På nettsiden godeidrettsanlegg.no trekkes flere innendørsanlegg tilpasset friidrett frem som såkalte forbildeanlegg. Forbildeanlegg fungerer både som inspirasjon og informasjon med prosess- og anleggsbeskrivelser, samt erfaringsdeling som andre kan lære av. Nettsiden driftes i et samarbeid mellom NTNU - Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT) og Kultur- og likestillingsdepartementet.
Bærum idrettspark er et forbildeanlegg som inkluderer en av landets mest innholdesrike friidrettshaller. Hallen er en svært populær treningsarena hvor det også arrangeres flere store stevner hvert år. Les mer om Bærum idrettspark her.
Flerbruksanlegget Åshallen trekkes frem som et annet forbildeanlegg. Friidrettssonen i hallen består av en løpebane på 60m, pluss 15 meter til start og oppbremsing. I tillegg er det etablert ulike løsninger for å trene alle tekniske øvelser innen friidrett, der man benytter sprintbanen og ledige flater til tilløp eller til kastesone. Les om forbildeanlegget Ås Idrettshall her.