Nissen2.jpg
Turmarsj for små og store nisser!

Nissemarsjen

Nissemarsjen er for alle og arrangeres av barnehager, skoler, fritidsordninger, og klubber i november, desember og januar hvert år.

Norges Friidrettsforbund inviterer alle barnehager, skoler, skolefritidsordninger, idrettsskoler, og klubber til å bli med på en enkel og trivelig førjulsaktivitet.
 
Nissemarsjen er et av våre mest tradisjonsrike og populære tiltak for barn, og i fjor ble den arrangert på 200 steder rundt om i landet med 10.000 deltagende barn. Nissemarsjen er en turmarsj som er enkel å arrangere og alle kan delta. Den kan brukes som en aktivitet i hverdagen, juleavslutning eller som arrangement før jul eller i romjulen. 

Fysisk aktivitet i ung alder er viktig for barns fremtidige helse, og en turmarsj er dessuten en enkel og morsom måte å få små og store nisser ut i naturen. Det er ingen konkurranse, tidtaking eller plasseringer, kun trim og sosialt samhold der alle er vinnere. Arrangøren velger selv løypelengde, trasé og tidspunkt, og det kan være så enkelt som å bruke en allerede eksisterende "løype", eller en allerede eksisterende turløype. Hva med å gjøre den tradisjonelle turen i skog og mark med Nissemarsjen som tema, der grilling av pølser byttes ut med grøt?  

Norges Friidrettsforbund tilbyr også medaljer, nisseluer, refleksvester etc til gode priser. Det kan være en fordel å bestille medaljer og materiell så tidlig som mulig, da etterspørselen har vært så stor at medaljelageret har blitt tømt raskt de siste årene. Bestilling av materiell gjøres her: http://www.friidrettsshop.no/produktkategori/prosjektmateriell/nissemarsjen/

Gjennom Norges Friidrettsforbund får arrangører dessuten gratis utfyllbare plakater til å markedsføre marsjen, samt helt gratis Nissemarsjen-diplomer til å printe ut og gi til alle deltagere etter marsjen.

Vi ser frem imot å høre fra dere, og håper at så mange som mulig av dere har lyst til å bli med på vår tradisjonsrike marsj! Det er selvfølgelig helt gratis å opprette arrangementet.

Mer info om Nissemarsjen finner du på våre facebooksider.
 
Vi ønsker dere en trivelig førjulstid, og ønsker dere velkommen til Nissemarsjen 2017!

Alt materiell til årets Nissemarsjen bestilles gjennom Norges Friidrettsforbunds nettbutikk.

Mange steder er Nissemarsjen med medaljeutdeling en spesielt hyggelig del av juleavslutningen på skoler og i idrettslagenes barneidrettsgrupper. Både medaljer, nisseluer og refleksvester kan bestilles i vår nettbutikk.

Utfyllbare plakater lastes ned her:

Bokmål: Plakat.pdf

Nynorsk: Plakat-Nynorsk.pdf

Diplomer til utdeling etter marsjen lastes ned her: Diplom-2017.pptx

 

For spørsmål rundt Nissemarsjen, kontakt prosjektleder magnus.trosdahl@friidrett.no

Nissemarsjen er et av Norges største og mest tradisjonsrike aktivitetsarrangement for barn, og mer enn 1000 forskjellige lokale arrangører har vært med og arrangert marsjen.  Hvert år har mer enn 10.000 barn og voksne gått marsjen, og på det meste har deltakerantallet vært tett oppunder 30.000.  Barnehagene er største arrangørgruppe,  tett fulgt av idrettslag og skole/fritidsordninger (SFO).  

Mange steder er nissemarsjen med medaljeutdeling  en spesielt hyggelig  del av juleavslutningen på skoler og i idrettslagene sine barneidrettsgrupper.