Akerhus 2020Lerøy-lekene.png

Klart for årets Lerøy-leker

Mens «de voksne» kjemper om NM-medaljene i Kristiansand, skal 13 og 14-åringene i aksjon på Rjukan, i Måndalen og Haugesund. Det handler om Lerøylekene!

Fra alle tre arrangørene meldes det klart og at alle tre gleder seg til Lerøylekene. Og i år satser Måndalen på å klare seg selv i motsetning til i fjor, da Trondheim sporty steppet inn og overtok på kortest mulig «koronavarsel»!

- Det er tredje året vi er tildelt Lerøylekene, og det blir det siste i Haugesund i denne omgang, sier daglig leder i Haugesund, Trygve Voll. Neste år blir det Breimsbygda og Byrkjelo som tar ansvaret for «avdeling vest». – Litt vemodig, for Lerøylekene er et kjekt stevne å arrangere, men vi setter oss ikke ned og gråter over at det er over i denne omgang, sier Voll.

Sogn og Fjordane til Måndalen

Den store nyheten ellers for Haugesunds vedkommende, er at kretsen Sogn og Fjordane blir overført til Måndalen.

- Vi har sløyfet overnatting på skoler og dermed blir det hotellnetter for våre Lerøy-gjester. Koronareglene er fremdeles strenge. Her hos oss opererer vi med fire kohorter à 200. Vi har bedt hotellene om å ta ansvar for litt sosial samling på kveldstid, og dette jobbes det med, sier Trygve Voll full av forventning.

- Vi synes det er kjempekjekt at Sogn og Fjordane er flyttet over til oss, sier stevneleder Kristin Lien i Måndalen. Hun er for lengst blitt imponert over holdningene til de forskjellige kretsene og hvordan det kjempes for kretsen:

– Utøvere fra klubber som til daglig kjemper mot hverandre, støtter fullt og helt opp om kretsen under Lerøylekene.

I Måndalen blir det mellom 170 og 180 deltagere, som i utgangspunktet skal innkvarteres på skoler. I tillegg har arrangøren også et hotellalternativ, og begge alternativer er godkjent av så vel kommunelege som smittevernlege.

- Vi har gode rutiner og gjennomfører lekene på den tryggest mulige måten. Det blir fjerde året vi skal arrangere Lerøylekene, skjønt i fjor måtte vi flytte arrangementet til Trondheim på kort varsel. Og vi har fremdeles to år til med Lerøylekene, sier Lien.

Karsten Warholm «er med»

Med en vaskeekte gullvinner fra sommerens OL i Tokyo hjemmehørende i en av de deltagende kretsene, er det en stolt Kristin Lien som kan fortelle at Karsten Warholm indirekte er med i Måndalen:

- Vi har fått signerte T-skjorter og en konkurransedrakt fra Karsten. Nå får alle kretsene hver sin T-skjorte, mens den hele drakten blir gjenstand for loddtrekning, sier stevnelederen i Måndalen fornøyd.

Rjukan fikk flaggstenger

I fjor gjorde vi et lite poeng av at det flotte stadionanlegget i Rjukan sto uten flaggstenger «på bortre langside»:

- Nå er flaggstengene på plass, kommer det fornøyd fra stevneansvarlige Tommy Storøygard på Rjukan. Han kan ønske de 321 deltagerne velkommen til et fullstendig nyvasket stadion, som i tillegg kan by på ny høydematte og nytt stativ for stav.

- Hvordan skal deltagerne bo hos dere?

- Vi har overlatt den delen til en profesjonell aktør, og dermed skal samtlige innlosjeres i hytter på Gaustablikk, i de samme hyttene som deltagerne i fjorårets TV-landskamp mellom Norge og Sverige bodde på under TV2-opptakene.

- På stadion deler vi 13- og 14-åringene i to kohorter som får en halv tribune hver, med egne innganger til stadion. Vi setter sikkerheten foran alt, presiserer Storøygard og har enda en nyhet:

- I år streames alle øvelser med resultatoverlegg! Vi regner med seks timer friidrett hver dag til alle dem som ikke får anledning til å komme til Rjukan.

Slik gikk det sist

Sluttstillingen på Rjukan i 2020:

Akershus 373

Østfold 360

Buskerud 311

Vestfold 296

Telemark 283

Innlandet 238

Oslo 217

Hordaland best i vest

Sluttstillingen i Haugesund ifjor:

Hordaland 278

Rogaland 255

Agder 204

Sogn og Fjordane 85

Suverene trøndere i Trondheim

Sluttstillingen i Trondheim i fjor:

Sør-Trøndelag 394

Møre- og Romsdal 313

Nord-Trøndelag 294

Troms 288

Nordland 272

Finnmark 52 poeng

 

Her finner du reportasjer om Lerøylekene denne helgen i tillegg til friidrett.no:

Midt-Norge:

https://www.facebook.com/lekenemidtognordnorge/

Østlandet:

https://www.facebook.com/lekeneostlandet/

Vestlandet:

https://www.facebook.com/lekenevestlandet/