Rustad 2019 1

Evaluering av sommerens Nestlé-leker

I sommer ble det arrangert Nestlé-leker over hele landet og tilbakemeldinger fra arrangører og foreldre vitner om mange flotte arrangementer.

En undersøkelse sendt til alle arrangører viser at 96 prosent av arrangørene var fornøyd eller svært fornøyd med sine arrangementer og 100 prosent melder at tilbakemeldinger fra barn og foreldre var bra eller veldig bra.

Rustad 2019 2

Full fart over hekkene på Rustad IL sitt arrangement.

Hovedtrener for IL Koll sine Nestléleker, Odin Hallquist, oppsummerer arrangementsgjennomføringen slik:

- Ukene var fylt med mye variert og spennende aktivitet. Vi kom oss gjennom en rekke ulike øvelser, og alle fikk prøve det de ville. Vi fikk gode tilbakemeldinger på tilpasset oppfølging, barna følte seg trygge og hadde det gøy. Stevnedagen og turdagen var som alltid et høydepunkt, selv litt dårlig vær satt ikke stopper for spreke og ivrige barn.

IL Koll hadde Nestlé-leker i både uke 32 og uke 33, og har allerede planlagt å arrangere igjen neste år:

- Vi trenerne hadde to fine uker, og gleder oss allerede til neste år. Håper vi ser både nye og gamle ansikt når idrettslekene går av stabelen neste år, sier Odin

Koll 2.JPG

IL Koll fikk besøk av Amalie Iuel.

E-læring

Nytt av året var at vi lanserte et nytt e-læringskurs spesielt rettet mot instruktører på Nestlé-lekene. IL Koll var blant klubbene som gjennomførte kurset for alle instruktørene, og Odin anbefaler andre arrangører å gjøre det samme:

- Kurset var en stor suksess. Det gjør deg forberedt på uken som venter deg, og du får mulighet til å reflektere over situasjoner som kan være krevende. Det legges opp til diskusjon og kurset er med på å spikre opplegget. Vi fikk bruk for flere av lekene vi kom opp med på kurset, og det var til stor hjelp når det vi måtte gjøre endringer underveis grunnet vær. Alt i alt er det en god mulighet for å bli bedre kjent med trenerteamet, og det gir erfaring for den kommende uken om det er din første gang som trener.

2020

Norges friidrettsforbund forsetter med Nestlélekene i 2020, og registrering kommer til å åpne før jul. Vi anbefaler arrangører å melde seg tidlig slik at foreldre tidlig får kjennskap til arrangementet og kan starte å planlegge sommerferien. Klubber velger selv tid, sted og dato for sitt/ sine arrangement.  

Rustad 2019 3

Blide og fornøyde deltagere og instruktører.