motbakke.jpg

Lørdag starter årets norgescup i motbakke

Førstkommende lørdag starter årets norgescup i motbakkeløp i regi av Norges Friidrettsforbund. Første løp ut er urbane Grefsenkollen Opp i Oslo, i regi av Nydalen Skiklubb.

De fleste forbinder motbakkeløp med det å løpe opp et fjell. De fleste løpene er også det, men premiere-løpet i årets norgescup skiller seg litt ut.
Underlaget er asfalt hele veien. Løypa er 4,5 km lang, høydeforskjellen er 270 meter og det gir det en stigningsprosent på ca 6 prosent. 

Grefsenkollen ligger lengst sør i Lillomarka, som en kile mellom Maridalen og Groruddalen. Løpet starter på Muselunden rett ved Sinsenkrysset (110 moh). Løypa følger Kjelsåsveien og Grefsenkollveien opp til målet på toppen (380 moh).

Årets utgave Grefsenkollen Opp er det tiende i rekken. Løpet har hatt en pen stigning i antall deltakere, med 507 deltakere som rekord i 2016. Løpet er naturligvis åpent for alle.
Du kan lese mer her: www.grefsenkollenopp.no

Som tidligere år gjelder løpene i norgescupen som uttak til internasjonale mesterskap for sesongen. I 2017 er det EM som er hovedmålet, og det arrangeres i Kamnik i Slovenia 8. juli.

Motbakke har sin egen nettside her: https://www.friidrett.no/aktivitet/motbakke/

Terminliste norgescup motbakke 2017:
20. mai Grefsenkollen Opp (Oslo)
10. juni Hovlandsnuten Opp (Sauda)
17. juni Gullfjellet Opp (Bergen)
25. juni Svinestranda Opp (Gloppen)
15. juli  Kvasshovden Opp NM (Ulvik)