NMbakke705.jpg
De tre raskeste herrene i årets NM. Fra venstre Johan Bugge, Stian Øvergaard Aarvik og Håkon Skarsholt.

Dvergsdal og Aarvik raskest i NM motbakke

Det var flotte forhold, men ekstremt varmt, da årets NM motbakke gikk av stabelen som en del av Skuggenatten Opp i Nissedal lørdag.

I herreklassen ble løpet ble vunnet av Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist, som med det tok NM tittelen i U23-klassen. Som junior får han ikke NM gull i seniorklassen.

Det gullet gikk dermed til Johan Bugge fra Mosvik, mens sølvet gikk til Håkon Skarsholt fra Andebu og bronsen til Torstein Tengsareid fra Skjalg.

De tre beste i kvinneklassen.

I dameklassen ble det seier og NM-tittel til Eli Anne Dvergsdal fra Varegg som er i storform for tiden. Sølvet gikk til Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb, mens det ble bronse til Ingrid Ukkelberg fra Marnadal.

De tre beste i menn U23.

U23-klassen for menn ble som sagt vunnet av Stian Øvergaard Aarvik, med sølv til fremadstormende Per-Christian Grieg fra Varegg og en flott bronsemedalje til Philip Massacand fra Gneist som bare er 16 år.

De tre beste i kvinner U23.

U23-klassen for damer ble vunnet av meget allsidige Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen, som ble nummer to totalt i løpet etter en sterk prestasjon. Men som junior får heller ikke hun sølvet  i seniorklassen. Sølvmedaljen i U23 gikk til Mariann Roe fra Skarphedin og bronsen til Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer.

Drt var en flott ramme rundt arrangementet med god speakertjeneste både ved start og mål. Løpet ble også streameet med kamera ved start, midtveis og på toppen. I tillegg ble løperne fulgt med drone, og alt streamet direkte på Facebook. Dette ga en fantastisk mulighet til å følge hele løpet selv om man sto ute i løypa. 

Link til resultater.

Link til arrangørens side.