Lagserien 2009

SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR

For fjerde år på rad sikret Tjalve dobbeltseier i lagserien, og befester med det posisjonen som landets suverent beste klubb. Riktignok er poengsummene lavere enn hva de var for noen år siden, men det er likevel ingen andre klubber som truer posisjonen til Tjalve.

I 1.divisjon sliter normalt de nyopprykkede klubbene, så også i år, og kun Urædd klarer å beholde plassen. Til gjengjeld er Urædd i sterk framgang, og oppnår en flott 4. plass i kvinneklassen.

I begge klasser ble det satt ny poengrekord i 2. divisjon. Moelven er i ferd med å bygge en toppklubb og vant herreklassen suverent. Sammen med Skjalg tar de steget rett fra 3. til 1. divisjon. At det gror godt i friidretten i Grenland, understrekes av at Herkules rykker opp. Haugesund sikret den siste opprykksplassen takket være sine gode løpere.

I kvinneklassen var BUL helt suverene, og har et lag som vil hevde seg høyt i toppdivisjonen til neste år. Vidar sikret Oslo nok et opprykk på tross av at de manglet hele tre øvelser. Gloppen mobiliserte sterkt på tampen, og sørget for at heistilværelsen mellom de to øverste divisjonene fortsetter. Stord er i fin framgang med spesielt gode kastere, og det holdt til opprykk for andre år på rad..

Osterøy har lenge vært gode i 3. divisjon menn, og i år tok de steget helt opp. Med en kombinasjon av rutine og lovende ungdommer vant de overlegent. Friidretten i Hedmark er i flott utvikling, og både Orion og Ren-Eng tar et steg opp i divisjonene til neste år. Halden var svært nær opprykk i fjor, og i år gikk det som de skulle. De er dermed tilbake til divisjonen de var i for to år siden.

Etter tre år i 3. divisjon kommer Moss tilbake til 2. divisjon i 2010. I likhet med Osterøy har Moss en fin blanding av rutine og ungdommelighet. Det er veldig gledelig at et lite lag som Dimna endelig rykker opp etter å ha vært blant de 10 beste i de tre foregående årene. Sandnes tar steget rett opp igjen, mens Moelvens kvinner sørget for dobbeltopprykk for klubben..

Kontakt gjerne Bjørge Pedersen på bjorgep@online.no dersom du har spørsmål til serien.