Bjørn Pay Tromsø 2022.jpg
Bjørn Terje Newmann Pay var glad og overrasket da han ble tildelt bestemannspremien under veteran NM  i Tromsø for sin prestasjon i diskos. FOTO: Torrey Enoksen

Tuulikki Kjølberg og Newmann Pay tildelt bestemannspremiene i veteran NM

Diskoskastern Bjørn Terje Newmann Pay og sleggekasteren Mari Tuulikki Kjølberg sto for de beste prestasjonene og ble tildelt bestemannspremiene for prestasjonene sine under veteran NM i Tromsø 19. - 21. august.

- Dette var fantastisk! Jeg har aldri tidligere fått noe slikt før. Jeg ble veldig glad, og dette er veldig motiverende med tanke på å satse på en ny sesong, sier Newmann Pay med det synlige beviset på at hans lengste kast på 47,33 meter i diskos var mesterskapets beste prestasjon på herresiden.

48-åringen ble verdensmester i diskos i Perth i Australia i 2016, og deltok i sommer i hoved-NM i Stjørdal der han tok en flott sjuende plass.

Det som imponerte både ham og konkurrentene hans aller mest lørdag, var at resultatet ble oppnådd i ti-tiden på morgenen, et tidspunkt mange kastere synes er i tidligste laget.

Mesterskapsrekord i slegge

Mari Tuulikki Kjølberg fra Rommerike friidrett sto for mesterskapets beste prestasjon da hun i 50-års klassen kastet tre kilos slegga hele 47,09 meter. Dette ga 1166 poeng ifølge den internasjonale veteran friidrettstabellen. Resultatet var ny mesterskapsrekord.

Kjølberg var ikke til stede da premien ble delt ut.

150 deltakere

For aller første gang ble hovedmesterskapet for veteraner arrangert på Valhalla idrettsplass i Tromsø  regi av Johnni Håndstad og hans stab i BUL Tromsø. De gjennomførte et glimrende mesterskap under flotte forhold.

150 deltakere fra over 70 klubber deltok under mesterskapet. Arrangørene hadde fortjent langt flere deltakere.

https://bul-tromso.no/bul-tromso/friidrett/nm-veteraner-i-tromso-19-21-august?fbclid=IwAR2_49bEvwBMO6l35RM89DQ-cjauWjO4mYVDsvjR9Db_CfnjvyduZOeuz3E

De som der i mot deltok i det aller første NM for veteraner i Nordens Paris, med flere veldig sterke prestasjoner av blant annet utøvere som hadde deltatt i sommerens VM i Tampere.

Sterke prestasjoner

Gulars Herborg Ninni Blakstad hoppet over 5,75 i kvinner 80-klassen, årets VM-gull vinner i diskos kvinner 60, Jorunn Tangen Hole fra IL ROS dro til med å kaste en kilos diskosen 36,31 meter. Raskeste kvinne på 100 meteren i forhold til poengtabellen ble Larvik Turns Heidi Barth som ble klokket inn på tiden 14,32.

Norsk veteranfriidretts grand old man, Knut Henrik Skramstad (87) tok hele 11 medaljer, der i blant gull i stavsprang som ble dokumentert av Aftenposten som presenterte en helsides sak om han i Aftenposten søndag.