270717BuserudEM1.JPG
Arild Busterud er en av de 27 som er påmeldt til lørdagens vinterkast NM i Tønsberg.

Tidenes første vinterkast NM holdes 3. mars

27 kastere fra hele Sør Norge er påmeldt til tidenes første vinterkast NM for veteraner.

Mesterskapet finner sted i Greveskogen lørdag 3. mars med Tønsberg FIK som arrangør.

Etter som Tønsberg friidrettsklubb kun at tilgang til et kastanlegg, legger arrangørene opp til fire startpuljer med puljer på fem til sju utøvere for at det ikke skal bli for lang tid mellom hvert kast.  Første pulje starter lørdag kl 11, og stevneleder Rune Øverland regner med at siste pulje er ferdig rundt/før kl 18.

- Vi er i god dialog med Tønsberg kommune om nødvendige forberedelser at kastbanen. Banen har gjennom vinteren blitt måkt, da den ellers tjener som parkeringsplass. Banen har i dag en meget hard såle. Dette henger sammen med at det tidligere i vinter kom dager med regn, som har frosset til is. Over dette ligger det i dag en ny såle med kompakt snø. Jeg vurderer at det ikke vil være noen utfordringer med kastredskapen slegge eller vektkast. Litt mer usikker er jeg med hensyn til kastredskapen diskos. Jeg vil tro at diskoser som kastredskaper ikke nødvendigvis er fabrikkert for å kastes i -5 til -10 kuldegrader og lande på «betong»-is med snødekke, skriver Øverland i en e-post.

 Tønsberg friidrettsklubb vil  stille med nødvendige kastredskaper til utøverne, men arrangørene forbeholder seg retten til å spare de aller dyreste diskoser på grunn av"betong-isen".

Ved kastburet vil vi, om nødvendig, sette opp et provisorisk le-skur (fotballmål med presenning) for å verne mot en antatt (men, svak) nordavind. Vi setter frem et «tønne»-fat som grill/varme for deltagere og funksjoner ved kastburet. I tillegg har vi selvfølgelig oppvarmet klubbhus i nærheten.

Ifølge tidsskjemaet vil første pulje start klokken 11.00. De vil først kaste slegge, der etter vektkast før gruppen avslutter med diskos. Det vil bli gitt fire konkurransekast i tillegg til to prøvekast.

Neste pulje starter 12.45, den tredje puljen 14.00 mens siste pulje vil starte 16.15.

For mer informasjon, se tfik.no