IMG_12023189.jpg
Arne Warem løper inn til et suverent EM gull i femkampen, menn 75, i Braga 26. februar 2022. Foto: Torrey Enoksen

Seks medaljer i veteran-EM i Portugal

Tre gull-, to sølv- og en bronsemedalje ble beholdningen til den lille norske troppen som deltok under veteran-EM i portugisiske Braga.

Etter at Ulf Tudem (71) og Oddvar Viulsrød (58) tidligere i mesterskapet ble mestere i henholdsvis høyde og tresteg tok Arne Warem (75) et suverent gull i femkamp lørdag.

Med 12.00 på 60 meter hekk, 3.99 i lengde, 8.70 i kule (4 kg), 1.21 i høyde og 4:14.59 på den avsluttende 1000-meteren ble det 3.788 poeng. Det holdt til en suveren seier.

- Prestasjonen i dag var ganske pari. Jeg hadde et par øvelser som var bedre enn i NM, mens tre var litt under. Jeg kunne ytt bedre dersom jeg hadde vært helt frisk, sier Warem som bare dager før avreise til Portugal fikk påvist omikron-viruset.

Sølv til Holt

Den nest siste dagen av mesterskapet var det mangekjemperne som sørget for å øke den norske medaljebeholdningen. Drammenseren Frode Holt (58) var med å dominere fra første øvelse til regnskapet skulle gjøres opp. Med 3.756 poeng (arrangørene opererte med 3.808) og finregning var han fem fattige poeng fra å ta gullet.

- Arrangørene rotet med resultatlistene og poengene, men det ble sølv til slutt. Samlet sett må en være fornøyd med medalje, men likevel litt surt når jeg var så nær. Lett å se hvor seieren røk, så det er bare å trene mer og komme tilbake ved senere anledning, skriver Holt i en tekstmelding.

Jevngamle Ronny Haufe tok en flott femteplass med 3.019 poeng.

Liten tropp

Tidligere i uken tok Lars Greif fra Tønsberg sølv i slegge i menn 65-69 klassen, mens Torrey Enoksen fra Lyngdal sikret Norges eneste bronse i vektkast i 55-59 klassen.

Jan Monsrud, tok henholdsvis en fjerde og en sjette plass på 3000 meter og 1500 meter i klassen menn 65.

Kristian Nedregård ble torsdag nummer ni på 3000 meteren i 45-49 klassen.

Totalt stilte åtte norske deltakere til start under mesterskapet.

- Samlet sett må vi være godt fornøyd med medaljefangsten, spesielt med tanke på at den norske deltakelsen ikke var like stor som ved tidligere anledninger, skriver Holt.

Link til arrangørenes resultatservicehttps://emaci

Invasjonen sjokkerte EM

Årets innendørs-EM for veteraner var preget av den usikre covid-19-situasjonen etter to år med pandemi. I tillegg skapte meldingene om invasjonen i Ukraina sterke følelser, ettersom både utøvere fra Ukraina og Russland deltok under mesterskapet.  

Det Europeiske veteranfriidrettsforbundet besluttet under mesterskapet å støtte de ukrainske utøverne økonomisk, slik at de kan bli værende i Portugal de nærmeste dagene fram til situasjonen i deres hjemland blir stabilisert.