IMG_9291.jpg
Oddvar Viulsrød. Foto: Torrey Enoksen.

Oddvar tok Norges andre gull i veteran-EM

- Jeg kom hit for å ta medalje i lengde, så ble det gull i tresteg i stedet, sier Oddvar Viulsrød etter at han tok Norges andre gullmedalje under innendørs-EM for veteraner i Braga.

Med 12.02 i femte omgang tok 58-åringen fra Tønsberg en imponerende EM-tittel i et av de jevneste trestegfinalene under mesterskapet.

Etter et underkjent førstehopp hoppet Viulsrød rett inn i medaljekampen etter et meget godt andrehopp. I tredje omgang gikk han seg opp i ledelsen med 11.92 foran en spansk og italiensk hopper.

Etter at spanjolen tok tilbake ledelsen i fjerde omgang slo Tønsberg-mannen til med 12.02 i sitt femte hopp for dagen, til stor jubel for den lille norske delegasjonen som satt på tribunen i den imponerende hallen i Braga.

Det skulle vise seg å holde til seier og den andre norske gullmedaljen i mesterskapet.

- Dette var skikkelig gøy. Det ble veldig spennende fordi det hele veien vekslet mellom meg og de to nærmeste konkurrentene mine. Heldigvis klarte jeg å hoppe lengst i dag. Jeg følte jeg hadde mer inne, men det viktigste var seieren, sier Viulsrød.

Alle medaljene til Tønsberg

Dermed fulgte Viulsrød opp klubbkamerat Ulf Tudems prestasjon fra mandag denne uken der han tok gullet i høyde i 70-årsklassen med 1.50.

- Jeg er strålende fornøyd med gullet, fortalte Tudnem etter at seieren var sikret.

Tønsberg FIKs Lars Greif sørget for en meget gledelig sølv i slegge i 65-årsklassen da han kastet den fem kilo tunge slegga 36.96. Torsdag fulgte han opp med sjetteplass i diskos med 36.73.

- Sølvet i slegge var min første internasjonale mesterskapsmedalje siden veteran-VM i Perth, Australia i 2016. Jeg er strålende fornøyd med medaljen, forteller Greif.

Liten tropp

Torrey Enoksen fra Lyngdal måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i slegge 55-59 med et sikringskast på 38.45.

Kristian Nedregård ble nummer ni på 3000-meteren i 45-49-årsklassen med 9:26. 

Kun 16 nordmenn er påmeldt til det første internasjonale veteranmesterskapet i Europa siden 2019. Mesterskapet varer fram til søndag 27. februar.