Arild Busterud mottok mandag sin tredje gull så langt under årets EM utenfor Venezia, mens Knut Henrik Skramstad tok sin første gull etter seieren i stavsprang. FOTO: Bjørg Busterud

Kong Arild av EM-kast

På de tre kastøvelsene som så langt har vært holdt under årets veteran EM utenfor Venezia, har Arild Busterud tatt tra av tre mulige gull.

I timene før valglokalene stengte foran årets kommune- og fylkestingsvalg stengte her på berget mandag 9. september, tok 71-åringen fra Løten gull i kule. Dette var hans tredje, etter at han på åpningsdagen oppskriftsmessig tok tittelen  i slegge i 70-74 års klassen med 55,57 meter. I helgen fulgte han opp sleggegullet med å vinne vektkast med 20,96. Her hadde han et gårfint ugyldig kast på over 22,85 som ville gitt ny verdensrekord i klassen.

Frem til i 15-tiden mandag, har "Ja vi elske" blitt spilt åtte  ganger på et av de tre banene som årets EM utenfor Venezia blir holdt.

Under premieutdelingen mandag formiddag fikk Busterud selskap av norsk veteranfriidretts "Grand old man", Knut Henrik Skramstad. Kongsbergmannen som konkurrerer i 80-84 års klassen klarte å svinge seg over 2,20 meter som holdt til nok et EM-tittel.

Kappgjengeren Arild Fotland var de nødvendige centimeterne foran sin argeste konkurrent fra Italia da han vant 5000 meter kappgang på bane i herrenes 60-64 klasse.

Lørdag satte Erik Wagner-Larsen samtlige konkurrenter på plass på herrenes 300 meter hekk i 75-79 klassen. Tiden 55,98 var over 3,57 sekunder bedre enn nestemann i klassen.

Det samme gjorde Kristian Nedregaard på 10.000 meteren i 45-49 klassen, han vant med over ti sekunders margin på tiden 32.27,78.

Kvinnene har fått sin første gull, da Haldis Nagel-Dahl krysset målstreken først på fire kilometer terrengløp foran Eva Carlsen på andre plass i 75-79 klassen.

Foreløpig har friidrett.no registrert fem sølvmedaljer til de norske utøverne. I helgen  Heidi Barth (k 55-59) og Anny Undheim (k 60-64) begge sølv på 300 meter hekk på nøyaktig samme tid, 54,75. Mandag formiddag kastet Bjørn Tore Pay diskosen 49,08 som holdt til sølv i menn 45-klassen. Pays treningsvenninne Jorunn Tangen Hole drar også hjem fra Italia med litt ekstra vekt i bagasjen med en sølvmedaljer i diskos kvinner 60.

Bronsemedaljer har det så langt blitt på Heidi Barth på  100 meter kvinner 55, Oddvar Viulsrud (55)  i tresteg (12,19 meter),  Ulf Tudem (65-69)i høyde 1,52, Kjartan Sølvberg i vektkast (12,41 meter),Tormod Indrehus Boenes på 1500 meteren og Elise Marie Waale (75-79) i vektkast