veteran27621.jpg
Arild Busterud, Johnny Solheimsnes og mangeårige leder av Sogn og Fjordane friidrettskrins, Håkon Løseth, sammen med friidrettspresident Anne Farseth på Førde stadion. FOTO: Torrey Enoksen

Hedret ildsjeler for lang og tro tjeneste og tiårets beste utøver

Arild Busterud, Johnny Solheimsnes og mangeårige leder av Sogn og Fjordane friidrettskrins, Håkon Løseth, ble overrasket da friidrettspresident Anne Farseth hedret dem under andre dag av NM i friidrett for veteraner på Førde stadion.

- Dette kom som en stor overraskelse, sa Løseth, etter at han hadde mottatt det synlige beviset på at han var tildelt Norsk Friidretts erkjentlighetsbevis.

Helt siden 1970-tallet og fram til i dag har Løseth hatt en sentral rolle innen friidrett i Sogn og Fjordane. Under veteran NM-helgen har han vært starter.

Samme hedersbevis ble også tildelt Johnny Solheimsnes. Han har vært sentral i  friidrettsmiljøet i Jølster, blant annet det tradisjonsrike maratonet som har vært arrangert i bygda hvert år siden begynnelsen av 1980-tallet. Nylig sa han fra seg rollen som leder av veteranutvalget i Norsk friidrett.

Siste mann som ble hedret under andre dagen av årets norske veteranmesterskap, var Arild Busterud. I mars i år ble han av WMA kåret til tiårets beste mannlige friidrettsutøver i verden.