Med fem gull i fem av de seks kastøvelsene som ble holdt under årets EM,  ble Arild Busterud mesterskapets store profil. Her svinger han vekten etter at det femte gullet var sikret. FOTO: Bjørg Busterud

Fem gull av fem mulige i EM - 37 medaljer totalt

Trolig har ingen norske utøvere noen gang klart prestasjonen som Arild Busterud har stått for under årets veteran EM utenfor Venezia; Å ta fem gull av fem mulige i et og samme mesterskap.

Med gull i slegge, diskos, kule, vektkast og i kastfemkamp som avsluttet mesterskapet for hans del, har kasteren fra Løten stått for en medaljefangst  svært få har oppnådd i et internasjonalt mesterskap.

Samtlige av de fem gullmedaljene han tok ble vunnet med god margin ned til konkurrentene. I den avsluttende kastfemkampen som ble holdt avslutningshelgen, oppnådde 71-åringen  4.992 poeng etter serien 53,29 meter i slegge (4kg), 14,52 i kule (4 kg), 43,40 i diskos (1 kg), 28,05 i spyd (500 g) og 21,87 i vektkast (7,26 kg)

Totalt tok den norske troppen 37 medaljer. 14 gull, 14 sølv og 9 bronsemedaljer ble beholdningen etter i de tre byene Jesolo, Carolo og Eracle et par mil utenfor turistmetropolen Venezia.

Busterud fem gull var stot, men det samme må sies om Anny Undheim fra den lille bygda Finsland utenfor Kristiansand. 64-åringen drar hjem fra mesterskapet med gull på 200 meteren og 400 meteren i tillegg til sølv på 300 meter hekk.

Haldis Nagel-Dahl ble europamester på fire kilometer terrengløp i kvinner 75-klassen foran Eva Carlsen som sørget for dobbelseier på denne distansen.

Erik Wagner-Larsen sto for en stor prestasjon da han tok gullet på 300 meter hekk i herrer 75 klassen.

Kappgjengeren Arild Fotland avgjorde gullkampen til sin fordel på 5.000 meter kappgang på bane  55-59 klassen på de siste meterne. Han slo sin nærmeste konkurrent med under 0,8 sekunder. Mer suveren var Kristian Nedregaard på 10.000 mteren på bane i 45-49 klassen, som ble klokket inn til tiden 32.27,78. På avslutningsdagen løp han inn til sølv på ti kilometer gateløp.

Norsk veteranfriidretts "grand old man", Knut Henrik Skramstad, ble belønnet med gull i stavsprang der 82-åringen under vanskelige forhold svingte seg over 2,20. I tillegg fikk han med seg et sølv på 80 meter hekk.

Live Båsen hadde virkelig dagen under kastmangekampen i kvinner 60-klassen og ble europamester lørdag.

På avslutningsdagen løp Øystein Syvertsen inn til EM gull på 10 kilometer gateløp i herrenes 65-69 klasse.

En fullstendig liste over de norske medaljevinnerne vil foreligge etter at mesterskapet er avsluttet.