054.JPG

Arne Sæther tildelt Torsten Carlius Fair Play Award 2016

Arne Sæther er av det europeiske veteran friidrettsforbundet tildelt Torstein Carlius Fair Play pris for 2016.

Det er styret i det europeiske veteran friidrettsforbundet, EMA, som har besluttet å tildele prisen til Sæther for sitt livslange arbeid for norsk og internasjonal veteran friidrett.

Sæther (født 1931) har i over 70 år vært en sentral person innen friidretten lokalt i Heggedal, nasjonalt som en av ildsjelene for å få opprettet et eget veteranutvalg, og internasjonalt.

På 1970-tallet var han en av ildsjelene for å få opprettet et eget veteranutvalg under paraplyen til Norges Friidrettsforbund. Helt frem til for tre år siden var han medlem av veteranutvalget, hvor han også virket som leder.

Hans internasjonale engasjement førte på 1990-tallet og tidlig 2000-tallet til at han var medlem av det internasjonale veteran friidrettsforbundets WVA (nå WMA) stadionkomité. Han var også sterk delaktig i gjennomførng av EM i Kristiansand og Søgne i 1992.

Sæthers engasjement for å få flere kastere til å delta i stevner i inn- og utlandet er det mange kastere som setter pris på. Flere ganger de siste 30 årene har han og Heggedal IL påtatt seg NM i kastfemkamp. Hjemme i hagen sin har han arrangert flere nasjonale kulestevner som har samlet veteraner fra nær og fjern.

Sæther er fortsatt aktiv også som utøver. Senest i oktober og november i år tok han tre gull under veteran VM i Perth.

- Han er tildelt denne prisen for hans fantastiske jobb for veteran friidretten i sitt land, Europa og verden forøvrig, skriver EMA president Kurt Kascke i EMA-styrets begrunnelse for tildelingen av prisen.

Norsk Friidrett veteran gratulere Sæther med tildelingen!