DSCN0012-kopi.jpg
Arne Sæther (t.v.) fikk fredag 5. mai overrakt det europeiske  veteran friidrettsforbundet  (EMA) Torstein Carlius Award for innsatsen sin i norsk og internasjonal veteran friidrett. Her sammen med Tatjana Schilling og Manuel Alonso Doming som ble kåret til Europas beste veteran friidrettsutøvere i 2016. FOTO: EMA

Arne Sæther tildelt Torstein Carlius Award

Under en sermoni ved kontorene til det europeiske friidrettsforbundet, ble Arne Sæther lørdag 6. mai tildelt det europeiske veteranfriidrettsforbundets Torstein Carlius Award.

- Sæther er en ekte gentleman og en stor forkjemper og ildsjel for friidretten både hjemme i Norge og internasjonalt. Til tross for hans alder (86 år, red.anm.) har han fortsatt mange ideer for hvordan friidretten kan utvikle seg. Han er en fortjent vinner av denne prisen, sier president i European Masters Athletics (EMA) Kurt Kaschke til friidrett.no.

EMA har hvert år siden 2006 tildelt en fair-play pris til en ildsjel for innsatsen sin innen nasjonal og internasjonal veteranfriidrett. Etter forslag fra veteranutvalget i Norsk friidrett, besluttet EMA-styret å tildele den aller første prisen oppkalt etter Torstein Carlius i europeisk veteranfriidrett til Sæther.

Utdelingen av prisen skjedde under et arrangement i lokalene til European Athletics i Lausanne i Sveits.

Sæther deltok i sitt første norske mesterskap innen veteranfriidrett allerede i 1976, og var en av pådriverne for opprettelse av et eget utvalg for veteraner under Norges friidrettsforbunds fane. Gjennom 1980-, 90- og inn på 2000-tallet har han vært aktiv som medlem og leder av veteranutvalget. Blant annet bidrog han som leder av veteranutvalget til at Kristiansand og Søgne ble tildelt veteran EM i 1994.

Internasjonalt har han også vært medlem av stadionkomiteen i det internasjonale veteran friidrettsforbundet.

- Med de kunnskapene og gløden han har for friidrett, er Sæther en verdig vinner av denne prisen, sier Kaschke.

Samtidig med tildelingen av prisen til sæther, ble Manuel Alonso Doming fra Spania og Tatjana Schilling fra Tyskland tildelt Nike-statuen som årets veteranfriidrettsutøvere i Europa for 2016.