Nina Wavik Ytterstad ble verdensmester på halvmaraton i kvinner 55 på avslutningsdagen av VM for veteraner i Malaga. FOTO: Sportsmanden.no

29 medaljer i VM - Oslokvinne vant halvmaraton

Nina Wavik Ytterstad avsluttet medaljefangtsen til de norske veteranene under årets veteran VM i Malaga med å bli verdensmester på halvmaraton.

Oslokvinnen vant et suverent VM gull i kvinner 55-klassen og ble klokket inn til sterke 1.26.15.

Dette var det 11. gullet norske veteraner tok under årets verdensmesterskap som samlet over 8.200 deltakere fra 102 nasjoner. I tillegg ble det ti sølv og åtte bronsemedaljer.

På mesterskapets avaslutningsdag løp Arne Hammersland og Tormod Bønes inn til hver sin bronsemedalje på 1500 meteren i henholdsvis 85 og 75-års klassene.

To utøvere utpekte seg under årets mesterskap ved å bestige det øverste trinnet på seierspallen tre ganger. Snart 82 år gamle Knut Henrik Skramstad fra Kongsberg og 70 år gamle Arild Busterud fra Løten var på forhånd sett på store medaljefavoritter i sine øvelser.

Skramstad startet gullsankingen med å vinne tikampen på tøffest mulig vis, da han lå på andre plass før de to siste øvelsene. Etter at han satte sin finske konkurrent på plass i spyd og ikke minst på den avsluttende 1500 meteren, kunne han på mesterskapets andre dag bli hyllet med "Ja, vi elkser". Noen dager senere satte han norsk rekord i stavsprang med 2,40 som holdt til gull. På avslutningshelgen satte han alle konkurrentene på plass på korthekken.

På forhånd var det ventet at kraftkaren Arild Busterud kunne ta fem medaljer. Alle trodde han skulle ta gullet i slegge, men der måtte nøye seg med sølv. Samme valør ble det i diskos. Det første gullet kom i kule der han i siste omgang satte samtlige konkurrenter på plass. Tirsdag 11. september var det ingen tvil om hvem som var sjefen i vektkastfinalen, der han like godt satte ny verdensrekord med 23,15 meter. I kastfemkampen var han nærmest i en klasse for seg og vant med over 400 poengs margin.

Ole Kristian Skaug fra Moss ble verdensmester i stavsprang i menn 75 med 2,70. Ulf Tudem ble verdensmester i 65 års klassen i høyde, mens Ole-Kristian Heggheim overraskende ble verdensmester på 3000 meer hinder i menn 45.