EvaCarlsenVMgullDeagu2017.jpg

10 gull i innendørs VM for veteraner

Ti gull, seks sølv og en bronse ble beholdningen til de norske utøverne under innendørs VM i Daegu.

Den norske troppen i den koreanske VM-byen besto av kun seks utøvere, og medaljebeholdningen som de tar med hjem er imponerende.

De to "grand old men", Knut Henrik Skramstad og Kjartan Sølvberg har nesten vært ustoppelige under det aller første innendørs VM som har vært holdt i Asia. Duoen tok tilsammen seks av de ti gullmedaljene.

Skramstad gikk til topps i herrenes 80 års klasse i lengde (3,35), stav (2,20), spyd (32,35) og i den avsluttende femkampen. I tillegg ble det sølv i kule. Sølvberg havnet på plassen bak Skramstad i mangekampen, men  klatret to ganger opp på toppen av seierspallen etter at han vant kule (11,84) og høyde (1,23).

Eva Carlsen (75) var eneste norske kvinnelige utøver som reiste den lange veien til den andre siden av jordkloden vår, og det ble belønnet med gull i terrengløpet.  På 3000 meteren og 800 metern løp hun inn til sølv. Spydkasteren Olav Egeland slo til med et kjempekast på 37,97 meter som ble belønnet med gull.

To gull ble det også til dem som hopper høyt. Ulf Tudem tok sitt andre VM-gull på under et halvt år (Perth i oktober 2016), da han i Korea fløy over 1,57 meter i klassen 65-69. I klassen 70-74 var ikke bergenseren Jan Kristian Olsen ikke noe dårligere da han svingte seg over 1,51 og som var nok til at han kan tittuere seg som verdensmester.

Arne Warum (70) kjempet seg inn til sølv i femkampen.

Øystein Syvertsen ble belønnet med bronse på 3000 meter i herrenes 65 års klasse.