NM mangekamp Velkommen til Hamar.jpg
Representanter fra NM komiteen, fra venstre Dag Kåshagen, Innlandet friidrettskrets, Knut Johansen er leder i arrangementskomiteen, Leif Engebretsen er stevneleder og Terje Mæhlum er ansvarlig for anlegg og utstyr.

NM i mangekamp på HAMAR - en mulighet for mange

NM i mangekamp på Hamar, en mulighet for mange.Det går heldigvis fort til utendørssesongen er i gang. Vi skriver «heldigvis» først og fremst fordi det forhåpentligvis fører til at det ikke blir så strenge tiltak med tanke på smittevernregler. Dermed øker sjansen for at vi faktisk kan gjennomføre både treninger, samlinger og ikke minst konkurranser. En av de første konkurransene som står på terminlista er NM i mangekamp.

Mangekampmesterskapet har en klasse for stort sett alle. I tillegg til seniorer, er dette et mesterskap for både ungdom, juniorer og veteraner. I tillegg har vi inkludert 13-14 åringer til et mangekamp stevne som går samme tid og sted, på Hamar 29.-30.mai. For 13 og 14 er det sekskamp og følgende  øvelser inngår; 60m, lengde og kule/spyd dag 1, og korthekk, høyde og 600m dag 2. og det er likt for jenter og gutter. Link til info om påmelding, øvelsesutvalg overnatting http://fikorion.no/

 

Fagernes satser allsidighet.

Friidrett klubben i  Fagernes IL har de siste årene prioritert allsidighet og bestemte seg for tre år siden om å sette mangekamp i hovedfokus i langtidsplanen i FIL friidrett .

Hovedtrener Kåre Strande forteller at bakgrunnen for dette var at vi så en tendens til for tidlig spesialisering, med dertil flatere utviklingskurve i aldersgruppa 15-19 år, samt at vi i trenergruppa trengte nye utfordringer. Å gå litt ut av komfortsonen med sprint, hekk og hopp har vært både sunt og spennende, for både utøvere og trenere.

Vi håper at dette på litt lengre sikt kan skape mangekjempere og gode friidrettsutøvere i FIL friidrett. Vi ser i jentegruppa 15-17 år ofte en stagnasjon og sågar tilbakegang blant enkelte utøvere i deres spesialøvelser. Når vi trener og konkurrerer i mangekamp, kan disse utøverne trene, konkurrere og perse i øvelser de vanligvis ikke trener så mye på, noe som gir mestringsfølelse også i motgang.

Under NM innendørs mangekamp i 2020 i Nes Arena hadde vi med fire utøvere. Under NM mangekamp på hjemmebane i august 2020 hadde vi med tre jenter i 15-årsklassa. Når det gjelder gruppa 13-14 år har vi i dag fire, fem utøvere som er aktuelle for deltakelse i NM mangekamp i sommer.

 

Stevneleder for NM i mangekamp Leif Engebretsen sier det er gledelig å se at klubber gjør bevisste valg for å motivere til allsidighet og håper å se mange 13-14 åringer og andre mangekjempere i Hamar siste helgen i mai.

foto kåre Strande.jpg

fotokåre strande1.jpg

Fagernes har bestemt i sin langtidsplan at mangekamp skal bli prioritert. Hekkedrill er en viktig del av treninga.